Gratulerer med dagen mamma

For tiden føler jeg at alt går veldig fort, og samtidig går ting veldig sakte. Det er en irriterende og forvirrende følelse. Det har skjedd så vanvittig mye siste årene, og noen dager synker det virkelig inn. Det har skjedd vanvittig bra ting, og helt ubeskrivelig forferdelige ting. Det er ganske enkelt å ikke tenke over det når man har en fullt opp hverdag fra morgen til kveld. De tingene man kanskje skal huske på blir man nå til dags mint på hele tiden via sosiale medier, og i dag poppet det opp vennileum på Facebook med Ola og at mamma har bursdag.

Å ha vennileum med Ola er kjekt! Det er morsomt å tenke tilbake på starten av forholdet når man var i en boble der det bare fantes den kjærligheten og ingenting annet var viktig. (Vi har det fortsatt kjekt også<3) Vi fant på veldig mye gøy, og det var nok en av de beste våren og sommeren jeg har hatt på mange måter!

At mamma har bursdag kunne også vært kjekt! Hun var 20 år eldre enn meg, så vi har alltid tullet litt med at vi kan ha bursdagslag med store fester når man blir runde tall, men det ble ikke helt slik. Dette er andre året med at man tenker på at mamma har bursdag uten at hun lenger er her med oss, med meg. Jeg forsøker alltid å tenke på alt det fine, for det finnes bare fint ved verdens beste mor, men samtidig er det vondt at de fleste minner, tanker og det fine man tenker avsluttes med at det aldri blir noe mer, når det skulle vært så mye lenger! Så mange ting du skulle fått oppleve og vært med på.

Mamma har alltid heiet på meg, støttet, kunne prate om alt, flire og le, drikke vin sammen, vi har til og med vært på ett par fester sammen. Hun var livlig, litt harry, ung til sinns og ett stort hjerte for mange. Hun har alltid hatt tro på at jeg skal greie mine drømmer, hun har alltid trøstet når ting har vært vanskelig, hun har alltid gitt rådene som man følte hjalp. Alt godt man kan tenke seg! Det er mange som kan «gå inn» i mange av disse rollene, så det er ikke det at jeg føler meg ensom eller at man ikke har noen å prate med, men det er aldri noen som kan ta hennes rolle og skape det samme forholdet som jeg har hatt med mamma uansett hvordan man vrir og vender på det. For meg var mamma unik, og slik føler nok de fleste jenter for sin mor, men jeg har ofte tenkt på at jeg og mamma kanskje hadde noe annerledes forhold som mor datter enn det mange har allikevel, fordi det gikk an å ha det så gøy sammen med en vennefølelse. Samtidig har hun stått i det om man har vært sint og lei og hun har delt all glede jeg har hatt med meg. Det aller beste med mamma var alle telefonene etter stevne eller trening og hun var virkelig engasjert i hvordan det hadde gått selv om hun ikke hadde peiling på hva jeg nødvendigvis snakket om!

Er det en ting jeg i dag tenker på så er det at jeg var for dårlig til å si hvor mye jeg satte pris på henne, selv om hun mest sannsynlig kanskje var klar over det. Jeg skulle gjerne gitt henne tidenes bursdagsfeiring hadde hun fremdeles vært med oss.

Trøsten for meg på disse dagene blir alltid at når ullykken først skulle være ute, så hadde du det kjekt med han du elsket av hele ditt hjerte! Dere gjorde greia deres, det var vakkert vær, og mest trolig kunne ikke ting vært bedre på mange måter. Skal man snakke litt dypt så er det vel kanskje den aller beste måten å skulle bli borte på. Gjøre noe man syns er super kjekt med den personen man elsker. Dere har alltid vært ett  stort forbilde for meg på kjærligheten!

Med en litt klisjè tanke, tenker jeg i dag at jeg håper du og Per-Magne suser rundt på motorsykkel i strålende sol ett annet sted enn med oss. Ett sted der ting er enda bedre enn det noen gang kan bli her. Jeg håper dere avslutter dagen med en flaske riesling vin, god kopp kaffe og pinnsvinkaka Per-Magne alltid lagde. At du har fått en strålende fin gave med ett fint kort hvor det står hvor glad vi er i deg og hvor mye vi satte pris på deg. Det var alltid Per-Magne som ordnet slikt, med morsomme tekster, harry bursdagskort og en avslutning på gratulasjonen i kortet om at du var best!

Jeg savner dere enormt mye!

Gratulerer med dagen verdens beste mamma<3

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *