CL Dressage/Camillas Linjer

CL Dressge/Camillas Linjer er min hjertesten og mitt foretak. Det driftes i Norddalen på familiegården til min samboer.

Bedriften hadde sin oppstart som Valentino Sportshorse i 2014, men gikk over til CL Dressage/Camillas Linjer i 2019. Oppstarten av bedriften var rett og slett fordi jeg begynte å reise rundt for å holde treninger, samtidig som jeg utdannet meg til å bli trener. Siden har det ballet seg på derifra.

Det har aldri vært noe annet alternativ for meg her i livet enn at jeg alltid har tenkt at jeg skal kunne livnære meg av hest. Helt siden jeg var bitte liten har det vært planen, og i dag er jeg ett stykke på vei mot målet.

Bedriften fikk sitt første navn fra den første ponnien jeg hadde. Han het Valentino, og var verdens mest rampete Shetlandsponni. Han gikk dessverre bort året før jeg startet opp foretaket, bare 16 år og derfor ble det veldig naturlig for meg å gi hans navn til foretaket mitt. Valentino hadde jeg ett forhold til i flere år, og er en hest som alltid vil ha plass i hjertet mitt. Senere gikk jeg over til CL Dressage/Camillas Linjer, fordi jeg ville at merkevaren skulle være mer personlig og at det kunne knyttes opp til meg som person. Navnet på bedriften i dag er enkelt og greit fordi som den klisjè personen jeg er så føles livet som linjer, jeg liker å skrive, og det går i linjer og dressuren handler jo også mye om å ri etter linjer. Ergo – Camillas Linjer. CL dressage er jo puttet inn for å kunne tenke på navnet som internasjonalt og underskriver at det er dressurhester jeg har.

Per i dag satser jeg med foretaket mitt på avl av dressurhest, salgshest og treningshest. Jeg er også ute og underviser, holder kurser og gjennomfører terapeutisk behandlig på hest for å fylle på med enda litt mer arbeid da det tar tid å bygge seg opp de fasilitetene jeg trenger hjemme for å kunne holde på slik jeg ønsker med trening av hest og avl.

Fra sommeren 2016 til nå har jeg klart å bygge meg opp fra å ha ingenting annet enn mine da to konkurransehester, til i dag ha tre satsningshester til meg selv, salgshester, treningshester og en liten flokk med noen herlige avlshopper og unghester! Jeg er inne i min fjerde sesong (2020) som oppdretter, og alt jeg holder på med gir absolutt mersmak!

Det er også begynt å komme til en bedre og bedre stall. Det er satt opp rundpadock, luftegårder, ridebane er under etablering, og jeg håper jeg skal greie å få en ridehall innen rimelig tid da jeg mer og mer for hver dag som går kjenner på at man virkelig trenger den type fasiliteter skal man greie å komme seg noen plass og få topp kvalitet på hestemateriellet. Skrittemaskin er også noe jeg virkelig ønsker meg, og når alt dette er i boks kan man drømme om andre utbedringer etter hvert.

 Den dagen alle disse målene er på plass tror jeg jeg kommer til å danse på rosa skyer! Det er generelt ganske gøy å tenke på hva jeg har fått til til nå på ganske kort tid, helt på egenhånd med kun egene ressurser og god hjelp av familie og venner!

Jeg er spent på veien videre, takknemlig for at jeg har en snill mann som lar meg få utvikle foretaket og drømmen min på hans gård, og takknemlig for alle som hjelper til og som heier meg frem!