«Helgetrening» over og ut!

Da har man kjørt på nok en helg på trening for Trude Vaslestad. Hun kommer til Ålesund ca en gang i måneden, og det er super kjekt!

Uker og dager flyr så fort av sted for min del at det føles ikke lenge fra gang til gang mellom treningene en gang, og hadde man bare vært millionær skulle jeg gjerne hatt med meg så mange hester på trening som overhode mulig.

Denne helgen var det Verona som fikk bli med som nevnt i går, og Bruno har vært maskott slik at man har fått ridd to hester i ridehall. Det er ikke akkurat noe enkelt vær og ha hest i for tiden hjemme, med regn langt opp i halsen og stiv kuling om hverandre…

Verona er SÅ KUL å ri på, siden hun kan tingene sine. Vel og merke må hun komme i bedre form, få mer styrke, smidighet og komme tilbake til sånn hun trolig kan være før det sikkert gir en 100% bra følelse, men til tross for at hun ikke er det gir hun fortsatt en super feeling fra seg.

Verona er født i 2002, og begynner å bli en dame i sin beste alder, og man har aldri noen garanti på hvor lenge hun varer. I mine øyne har hun gjort mye ila livet, og sikkert vært igjennom det meste, så er det en ting som er sikkert for hennes del er at hos meg er siste stopp.

Verona er hvit, passe stor hest, vakkert utformet og skimmel av farge, for dere som ikke kjenner henne fra før. Hun er en dame med personlighet og en smule hysterisk og egen kan man vel kalle henne…

Jeg kjøpte Verona som avlshest da hun er direkte etter Negro, og bedekte henne med en hingst som heter Total Hope. Desverre kastet Verona etter en god periode drektig og det var for sent å forsøke å få henne drektig på ny denne sesongen.

Etter litt om og men ifht hva jeg skulle gjøre med henne endte det opp med en oppstart med rehabilitering og opptrening og hun har nå vært i gang siden rundt September 2018.

Denne helgen jobbet vi med traven hennes, hvordan takten skal flyte og føles og overgangene i tempoet og hvordan hun skal bære seg. I tillegg jobbet vi dressurprogram, galoppkvaliteten og byttene, slik at jeg skal lære meg og greie å ri hun bedre! Det er kjekt å endelig ha en hest som kan lære meg skikkelig ridning og at jeg slipper å lære den!

Forhåpentligvis skal vi ha vår debut i Februar, og jeg gleder meg som en unge! I mellomtiden får vi stå på og trene og lade opp, så man blir så klar man kan bli. Planen er å starte middels også evt jobbe seg opp derifra så lenge hun holder og har det bra slik at jeg greier å henge med i hennes nivå.

Jeg må innrømme at dette er vel det mest spennende prosjektet jeg har hatt på en stund selv om Verona trolig ikke kommer seg noe lenger enn hun har gjort tidligere i livet, så vil hun hvertfall gi meg mye kunnskap som jeg kan ta med meg videre, og ingenting er bedre enn det!

Jeg er så klar for veien videre, og skal virkelig nyte tiden!❤️

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *