Drømme, drømme, drømme – jobbe, jobbe, jobbe!

I går snakket jeg litt om mine dype utfordringer for tiden! De henger sammen med det jeg har mest lyst til av alt her i verden, som jeg har snakket om flere ganger nå, men jeg har egentlig aldri helt turt å legge ut nøyaktig hvordan jeg ønsker at ting skal bli til syvende og sist.

Min største frykt er at noen skal komme til ideen før meg! Dette er jo alle hestejenters drøm mest sannsynlig, og jeg har en knallhard jobb foran meg for å komme til mål! Alt i alt er det store og hele målet enkelt – grei nok stall med nok plass til avl og treningshest, ridehall, skrittemaskin, grusede luftegårder. Det er jo egentlig ikke så avanserte greier å få til, bare man har pengene og at man har kundene som gjør at det går rundt.

I går var jeg flink å trykke meg selv ned, i dag skal jeg løfte meg litt opp. Det er viktig å reflektere over hva slags gode og dårlige egenskaper man har når man velger å satse på noe, og skal jeg nevne mine gode egenskaper for å kunne komme til målet mitt er det nok det at jeg har en lang og god utdanning innen hest nå og jeg vil mer! Jeg har kommet meg i en god oppstartsfase, jeg har en plan og ett mål, jeg er kreativ og løsningsorientert, målbevisst og satans viljesterk på at det her skal jeg søren meg få til! Jeg vil ha gode «produkter og tilby og det skal være noe av det beste»! Jeg har god tid og har alderen min på rette siden i forhold til mange andre som starter opp! Jeg er ikke redd for å spørre rundt for å lære av andres erfaring. Jeg er ydmyk og har respekt for de som har lykkes!

Mitt mål og drøm er egentlig enkelt. Det er ett glorete mål, om jeg skal være hard mot meg selv – lite sannsynlig for at man kommer dit, og vanskelig å leve av, og som nevnt MANGE ganger tidligere, jeg bor mektig ugunstig til, samtidig som at hvis jeg skal være litt positiv, så bor jeg nok på ett av de vakreste og mest idylliske plassene på jord- på grunn av landskapet og naturen rundt meg! Jeg må bli en «toppidrettsutøver» og en topp foretningskvinne. Jeg må være beintøff mot meg selv og også de som blir med på laget….

Målet og den glorete drømmen jeg har er å drive med avl og oppdrett av hest, ri til og selge hest og ha hester i trening. Jeg har begynt å få mange fantastiske elever også, så jeg har selvfølgelig lyst å kunne fortsette med det også, men i stede for å leie seg inn i andres anlegg i helgene og evt ferieuker, hadde det jo kunne vært ekstremt hyggelig å invitert folk og hest hjem. Min egen trener hjem! Samarbeid med en motivert vetrinær = drøm!

Det er ikke så avanserte mål, det er ikke noe hokkus pokkus og få realisert det for utenom økonomien og kundemassen som må være slik at det er realistsik. Ved siden av er det faktisk mange samarbeid og andre foretningsmuligheter også, dersom jeg har lyst å ta tak i det, så her er muligheter!

På to år har jeg greid å gå fra to hobbyhester til en stall med per dags dato 10 hester, noen mine, noen andres. Noen egne oppdrett er det også! Jeg har hatt sinnsykt snille mennesker rundt meg, som har stilt opp! Verdens tøffeste samarbeidspartnere har jeg alle rede fått meg også. Jeg har blitt kraftfôrleverandør, jeg har min egen blogg, treningssystemer og avlsmålene mine er straks ferdig systematisert. Filosofien min er på plass og jeg er klar i mine mål og meninger. Det føltes lenge ubehagelig å stå for dem, men jeg har hvert heldig siste årene og fått sett at de fungerer, da er det bare å beholde troen! Det er mange veier til rom i hestesporten i treningsveiene. Det er vel kanskje det som gjør mange heste- eiere er forvirret og uenige. Man må finne noe som matcher seg og sin hest!

I en oppstart må man tørre og være kreativ nok, tørre og være smart i løsninger, tørre og satse, samtidig som man må være tøff i hva som lønner seg! (Det sist nevne har jeg som mål å forbedre betraktelig!)

Jeg har alle rede planene på hvordan jeg vil ha stallen min, jeg har alle rede planene på hvordan jeg vil ha ridehallen min, skrittemaskinen min, alt er klart. Jeg har tenkt smart og økonomisk for jeg vil det skal være kjekt og ikke for høye utgifter! For meg trenger det ikke være de største og flotteste bygningene! For meg er det viktigst at det er funksjonellt og at hestene har ett ti stjerners hjem i oppfølging og trivsel!

Jeg skal komme meg dit jeg ønsker, jeg skal klore meg frem med nebb og klør, jobbe hardt for å komme dit jeg vil!
Nå sitter jeg med datamaskinen i fanget, ved stuevinduet og ser rett på prosjektene jeg og Ola har klart å gjennomføre så langt sammen, rett på alle hestene ute! Det gir motivasjon, selv om regnet pøser ned er det ingenting jeg heller vil enn å drive med hest!

Hest er best! Målet er igrunn enkelt, det krever bare satans hardt, smart og strukturert arbeid, jeg skal klare det!

          *just work smarter, not harder*

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *