Husk å ha det gøy når man hopper!

Min favoritthobby er å nørde meg ned om hest, dagen lang, døgnet rundt, år etter år. Får aldri nok!

Jo flere år jeg har holdt på med hest, jo mer har jeg begynt å forstå at man kan gjøre mye mer med det man har enn man tror, og man må ha mål fordi man syns det man driver med er gøy og ikke fordi man er målbevisst på grunn av resultater…

Grunnen for at jeg tar opp det her i dag, er fordi jeg har hatt så mange fine økter på så mange fine hester i det siste! Både hjemme og ute. Alle med sine forskjellige utfordringer, og alle med forskjellige styrker. Svakhetene er de man må trene på og styrkene er de man må glede seg over og vedlikeholde. Når man har slike dager, er det lett å huske at jeg driver med det her fordi jeg syns det er utrolig gøy! Hester er individer som vi mennesker og har helt forskjellige behov. De trenger tid for å styrke seg, bli smidige nok og lydige. Forstå hva vi rare mennesker ønsker av dem.

Ofte føler jeg det er mye press rundt om. Alle snakker om at man skal bli god, man må trene, stå på. Aller helst bli best. Jeg kan også bli fenget av de ordene, og jeg og vil jo det som alle andre. I tillegg ser jeg til stadighet at folk skifter ut hester, fordi de skal satse, komme opp og frem, og i enkelte tilfeller, så må man kanskje det, MEN…

Ofte føler jeg vi glemmer å huske på hvorfor vi holder på med hest. Man gjør det nok av forskjellige grunner, men de fleste av oss gjør det forhåpentligvis fordi det er gøy (ellers bør man vurdere å finne på noe annet), og det gleder oss å ha en firbent venn og treningskamerat. Jeg syns man bør bli flinkere til å virkelig kunne si at man har prøvd alt for å bli best mulig med det man har. Det finnes så mange veier til rom! Man må bare tørre å forsøke. Man må ha det gøy for å komme til toppen, for hvorfor skal man komme til toppen eller bli god hvis det ikke er gøy?

Vi bør eller etter min mening, skal kunne si at man virkelig har nådd veiens ende med hesten sin før man må selge. Man skal kunne si med hånden på hjertet at man har prøvd så godt man kan for å få til målet sammen! Søk alltid etter løsninger for å løse utfordringer, og viktigst av alt – vær ydmyk! Både for deg og hvordan du kan bli bedre som rytter, og for hesten din slik at man kan gjøre det man kan for den og med det man har sammen. Sist men ikke minst, med hest tar ting tid! Og tid er ikke uker, men år! Man må være tålmodig.

Jeg har ikke nådd toppen selv, og er jeg så heldig at jeg skulle det, hadde det vært drømmen! Samtidig kan jeg si med hånden på hjertet at om jeg skulle være heldig, tøff nok, sterk nok og bli god nok til å komme til toppen, så vil jeg det fordi det er gøy! Jeg vil det fordi jeg har jobbet meg dit med hesten min, og ikke kjøpt meg dit. Jeg vil vite at jeg virkelig fortjener å være der, og at jeg hører hjemme der.

Poenget mitt i dag er egentlig:

Ha det gøy med hestesporten og ikke la den seriøse «bli best» mentaliteten ta overhånd. Ta nytte av det du har fra før å jobb deg mot målet! Husk hvorfor det ble akkurat deg og hesten din! Har du en følelse av at ting ikke føles bra, så evaluer hva er det som gjør det!?

Jeg hørte noen si i dag:

«For å få noe man aldri har hatt, må man gjøre noe man aldri har gjort»

Og det er så innmari sant, for det er så mye man kan prøve som man ikke har prøvd før man kan si man har gjort ALT!❤️

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *