Wenchetrening, stevnetanker og unghest!

Denne påskehelgen her har for meg vært bittelitt travel, men på de fleste måter HELT FANTASTISK! Det har vært tid for trening igjen, og det er alltid herlig!

Jeg får en del spørsmål om stevner for tiden! Når skal jeg starte? Hvorfor starter du ikke? Mm… For å svare enkelt og ærlig og ut til de fleste så skal jeg fortelle det her.

Det er litt forskjellige grunner. Nummer en er økonomi. I en oppstartsfase (som føles kommer til å vare i hundre år) med hestebedrift blir det mektig trangt økonomisk, og tankene om at det i det hele tatt kommer til å gå streifer MYE for tiden. Når det blir trangt økonomisk føler jeg det gjelder å forsøke å prioritere rett og gjøre de rette tingene som tar en nærmere målet man har. Ergo har jeg derfor ikke startet noe voldsomt fordi jeg ikke føler det er den riktige prioriteringen av meg å gjøre akkurat nå. De unge og lovende må vokse seg til mer før de får lov ut i de lette klassene, og de som er klare for de lette klassene vil jeg ha klar til de pittelitt høyere klassene. Det er gøy å starte, men nå er det dumt av meg å gjøre det bare for å gjøre det. Mye god trening kommer det ut av det, men vi får se litt til hvordan det blir.

En av de unge lovende fikk i helgen være med meg på trening som maskot. Lillemannen Dennis som sakte men sikkert begynner å vokse seg fin fikk være med på sin første skikkelige utflukt. Jeg er faktisk ganske imponert over hvor greit han tok det meste. Det eneste jeg har å klage på er at han pluttselig glemte hvordan man skulle gjøre ting når man blir longert og med noen som skulle komme å se på han for kjøp så tok jo ikke det seg så veldig godt ut da man til og med har begynt å ri på han. Men, men, slik er det med de unge, man vet aldri hvordan de reagerer på nye ting. Jeg er kjempe spent på han da han virkelig har begynt å vokse seg fin, så om det skulle bli salg på han må det være til det rette hjemmet og den rette prisen.

Grunnen for alt i helgen var trening for Wenche Johannesen. Det er kult å kunne ri for en som menger seg og gjør det bra og er blant verdensmesterene! Hun er en rå dame og ri for! Akkurat slik jeg liker det! Ting skal komme på plass, ting skal være ordentlig gjort, og man kan ikke skjule noe som helst for hun ser det meste. Altså ingen kvickfix for at ting skal se OK ut. Det må være rett og skikkelig. Etter å ha ridd for henne reiser jeg hjem med vanvittig godfølelse!

Det er Blondie som har fått være den heldige å være med, da han er gullgutten som er nummer en for meg, og jeg vet at uansett business opplegg, så skal ikke han reise noe sted❤️

De siste månedene har det skjedd mye med han og jeg må virkelig klype meg i armen for å forstå at ting er virkelig! Det er virkelig verdt vært sekund jeg bruker på den hesten! Det har vært mye «annerledes» trening og mye som skal følges opp på han og nå fremmover er det viktigere enn noen gang!

Jobben med han fremmover innen den normale treningen blir mer styrke, mer smidighet, spesielt i sidene hans og bedre og styrke galoppen hans, jobbe kontra og lydighet.

Skal dette virkelig bli bra må jeg begynne å fokusere på meg selv og min smidighet og styrke også om jeg vil og skal få til bedre ridning og kunne hjelpe han best mulig for å få gjort den beste ridningen.

Jeg er vanvittig spent på veien videre, og alle rede ser jeg frem til neste trening for Wenche!🤩

Hurra for godfølelse etter en deilig treningshelg! Med gnagsår på kroppen og hull i ridehanskene etter helgens jobbing og med en hest du bare kjenner har lyst å jobbe alt han klarer for deg og litt til, da har man ikke noe å klage på og man vet det var fine økter!

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *