Alle hester er stjerner!

I dag har jeg hatt en så VANVITTIG kul dag! Skulle gjerne hatt at dagen var ett par timer lenger da jeg har ett par småting jeg ikke har rukket over, men ellers har dagen bare vært SÅ givende!

Jeg har ett par hester hjemme nå i trening for salg, og de viser så potensial for tiden med arbeidsvilje for tusen, akkurat i dag hadde den ene nesten litt for mye av det gode, og man måtte faktisk forsøke å si til han at han kunne arbeide i halve innsatsen av hva han tilbydde meg. Når hester blir slik, da føles det fantastisk! Denne hesten var ABSOLUTT ikke slik fra start av når den kom til meg, og når hester tilbyr 110% av seg når utgangspunktet tidligere var 20%, da får man en liten bekreftelse på at man har gjort noe riktig på veien…

Etter en god formiddag hjemme bar turen videre av sted til Vigra for å holde trening. Der har jeg så mange ivrige elever og hester som jobber på og utvikler seg. Det er så fantastisk å få følge med som trener på utvikling til ekvipasjene som trener for meg. Det gir ubeskrivelig mye glede.

I tillegg har jeg sittet opp på tre flotte hester på hver sin måte! En med litt egen vilje, en med en del MASSE vilje på en litt måte i feil vei og en bortgjemt diamant. Det er ikke alltid like kult å sette foten i stigbøylen på en hest som man kanskje vet helst vil ha deg av eller som har noen egne greier for seg, eller en man vet løper fort, eller en man aldri har sett eller håndtert før eller lignende… Det kan være så mangt. Allikevel er det den delen av mitt yrke som er min aller største passion. Det å få hjelpe noen med hesten sin på den måten at jeg faktisk får sette meg opp og kjenne på utfordringene og kunne gjøre meg opp en konklusjon er alfa omega. I tillegg får man forståelse som oftest for hvordan hesten ter seg på en helt annen måte når man har ridd en hest enn når man står på bakken.

Jeg er alltid ydmyk når jeg setter meg opp på en hest. Den kjenner ikke meg så godt, jeg kjenner ikke den så godt og det skal man akseptere da man som oftest i slike situasjoner ikke har fått skapt en tillit og trygghet sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å være bestemt å klar i hva jeg ønsker av hesten, slik at den vet rammene og grensene klart. Egentlig syns jeg dette er viktig å tenke på uansett når man setter seg opp på en hest om den er ukjent eller ei! Man vet aldri hvordan hesten har det fra den ene dagen til den andre og det skal man være ydmyk nok til å ta seg tid til å kjenne på når man setter seg opp for dagens økt!

Jeg tror litt på at i stor grad kan man forme hvilken som helst hest til å like å arbeide som treningspartner, men man må hele tiden være åpen og kjenne og føle på hva slags behover hestene har, akseptere dem og finne løsninger for dem som kan hjelpe dem til å synes at det vi mennesker krever av dem er noe positivt å gøy!

Å få samarbeide med hester er så givende! De er nyskjærrige, lever i nuet og kan samarbeides med på en måte jeg aldri tror mennesker seg i mellom hadde fått til å gjøre. De er direkte og dømmer ikke slik vi gjør. Det handler liksom bare om her og nå!

Jeg har ikke som mål å bli super rik av å jobbe med det jeg gjør, men drømme målet er å kunne få frem hester som er innom meg eller har noen tilknytning til meg til den stjernen de klarer å bli, og skape frem de gladeste hester, med fantastisk treningsvilje og arbeidslyst✨

Jeg tror at alle hester er stjerner på sin måte og for sitt bruk, man må bare klare å finne rette veien for å hente frem stjernen i dem✨

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *