Helsen til hesten og vetrinærundersøkelse

Er det en ting som er viktig for meg, så er det å forsøke å jobbe på så godt som man får til til å være sikker på at hestene har det best mulig ut i fra mulighetene man har rundt seg og at man passer på helsen dems.

De aller fleste ganger kan det være greit å gjøre en vetrinærsjekk for mye enn for lite. Da får man tatt ting tidlig og man får hele tiden sørget for at hestene er i best mulig stand, uten smerter. De kan jo tross alt ikke snakke for seg, de aksepterer mye fra oss mennesker og da er det minste vi kan skylde dem å forsøke å hjelpe dem til å kunne slippe å gå med store smerter.

En hest er skapt slik at den aller helst ikke skal vise smerte… Dette fordi den er ett byttedyr og flokkdyr og for å se sterkest mulig ut og minst sjanse for å ende opp som middag for noen om de hadde vært ville, så er de bygd med instinkt for å skjule svakhet og smerte.

Ofte når vi begynner å ser at noe er galt med hestene kan de ha gått med smerter lenge. Vanligvis sånn grovt sjekket har man funnet ut at man sjelden finner smerteterskel fra en hest uten jevnlig undersøkelse, før hesten har gått med plagene i tre mnd om det er «indre kroniske skader».

For eksempel, leddslitasje.

Ta vare på den vennen din som betyr så mye for deg! Husk på at den gjør så godt den kan for deg❤️

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *