Valentino’s Totally Unexpected! En fantastisk overaskelse!

På Fredag skjedde en «liten» sak som virkelig tok helt av for min del! En del har sikkert fått det med seg andre steder, da det faktisk ble en historie som kom seg helt til ridenews.se! For meg er alt så uvirkelig enda, og jeg tror jeg kan klype meg selv i armen helt til jeg har fått sett drømmeføllet mitt i virkelighet! Drømmeføllet jeg har trodd i ett år ikke ble, men som plutselig kom til verden allikevel.

Hesten min Verona (den hvite hoppen), er hun som har fått holde hemmelig i 9 måneder at hun gjemte på en av mine drømmer, og det var litt av en måte å finne ut på at hun var drektig!

I fjor på omtrent samme tid kjørte jeg Verona til bedekning hos JJ Horses for å få henne inseminert med hingsten Total Hope. Dette ble en skikkelig drømme kombinasjon for meg med Verona som er etter Negro, hvit og har prestert bra gjennom livet og Total Hope som er etter selveste Totillas og Weihegold! Alle mine favoritter i en og samme kombinasjon!

Gleden ble stor når hun tok seg på første forsøk og ble konstatert etter 30/35 dager og jeg kunne hente henne hjem. JJ ligger på Mysen og drives av Ole Jørgen Jørgentvedt og Ole-Marius Johnson, meget profesjonelt sted med godt utvalg av alle mulige hingster stort sett og helt fantastisk service! En 6-8 timers kjøretur en vei blir det for meg for å komme meg dit, men jeg kan si av hele mitt hjerte at det er absolutt verdt det!

Verona ble hentet hjem og etter hvert skulle man ta 90 dagers drektighetskontroll. Jeg var så utrolig spent, men ble fort dratt ned fra gledespinnen når jeg fikk vite at Verona så ut for å være tom. Det høres kanskje litt klisje ut, men jeg gikk rett i kjelleren for jeg hadde sett sånn frem til det. Det er mye «risiko» og drive med avl, og alt kan jo skje, men hvorfor måtte det være akkurat det der som skulle skje meg når det var så mye annet som også hadde skjedd meg, det var de tankene som raste gjennom hode når man fikk høre at drømmeføllet ikke ble allikevel.

Jeg greide faktisk ikke å slå meg til ro med at hun hadde kastet å sjekket henne derfor opp igjen med ny veterinær noen uker senere. Jeg fikk igjen høre at Verona var tom, og tankegangen på Verona sin vei videre gikk gjennom hode. For meg ble Verona veldig fort en veldig kjær hest. Hun er på mange måter den hesten man alltid ønsket seg som barn. Prinsessehest, hvit, stor, pen, gode bevegelser. Hun har det meste! I tillegg er det mye personlighet hos henne,  og hun har en del særpreg i oppførsel som gjør at hun kan kreve litt til tider. Disse hestene er ofte de som treffer meg mest i hjertet! Verona har hatt skade og begynner å komme opp i alder og det var derfor jeg fikk kjøpt henne som avlshest. Det var mye tanker og prat frem og tilbake i hjemmet om man skulle avlive, eller om man skulle koste på å vente til neste sesong eller hva som kunne lønne seg, men siden jeg syntes hesten var så fin og man ble så fort glad i henne bestemte jeg meg for å gi henne en sjanse i ridesporten igjen. Med godt grunnlag med rehabilitering, behandling og riktig trening og skoing gikk det overaskende bra og på nyåret begynte vi å tenke på å starte stevne. Samtidig på denne tiden hadde hun begynt å legge på seg, og uansett hvordan man trente henne så hun vommet ut. Ny føllsjekk ble gjort og fortsatt samme svar om at hesten var tom. Trening fortsatte og slankekur startet….

Verona ble egentlig ikke så mye tynnere med tiden, men hun har heller ikke blitt veldig mye tykkere. Hun har vært trent helt frem til April, og da begynte jeg å «ri henne ned», slik at jeg kunne parkere henne med god samvittighet for en ny sjanse med ny inseminering i år. Hun har ikke vist noe brunstsymptomer i vår og siden vommen har vært stor har det vært mye tulling med at hun ser drektig ut, og jeg har hatt en magefølelse på at noe ikke helt stemte!

Dagen for å kjøre henne ned til JJ kom. Jeg børstet over henne og gikk over henne før jeg lastet henne på hengeren, uten at hun hadde forandret seg noe. Virket pigg og fin og jeg tenkte for meg selv at jeg håper det blir vellykket i år.

Verona ble vel levert på JJ, jeg fikk endelig hilst på min nye hoppe Remember-Me (for de som har lurt litt på dette), og alt føltes meget greit!

Jeg overnattet i Oslo hos min gode venninne som eier Tirana som har stått hos meg ett år, og dagen etter begynte jeg å kjøre oppover igjen tidlig på morgenkvisten for å rekke stallen hjemme igjen. Vel passert Hamar fikk jeg en mektig overraskelse! Overraskelsen var en beskjed om at Verona alle rede var drektig før hun i det hele tatt var blitt inseminert og ett herlig føll kom til verden samme kveld. Verona fikk følle hos JJ, da det absolutt ikke føltes riktig å hente henne når det virket som det var så nærme at noe skulle skje, og det er jeg jammen glad for at jeg ikke gjorde når alt skjedde så fort. Verona var litt over termin. Ett fint lite hoppeføll ble til som ganske raskt fikk navnet Valentino’s Totally Unexpected.

Hele helgen har det surret i hode mitt at det er helt utrolig! Både på godt å vondt! Det er fantastisk å vite at jeg fikk føllet mitt allikevel og at alt per tid er bra med det og mor. Samtidig har jeg hatt litt tanker om at jeg har litt vondt av Verona som har måttet jobbe på og absolutt ikke blitt fôret slik jeg ville fôret en drektig hoppe, og tanken på at jeg vurderte å avlive er også grusom å tenke på! Heldigvis ble det ikke noe av!

Hadde jeg vist at Verona var drektig hadde ikke hun skulle blitt inseminert på nytt i år, så det må være en skjebne med alt for nå står hun jo alt på JJ så man forsøker en runde denne sesongen også, og i tillegg er drømmeføllet mitt kommet til verden også! Jeg kan omtrent ikke vente med å få hilse på det!

Det har vært så mange meldinger og telefoner i helgen på grunn av denne situasjonen, jeg hadde aldri trodd at noe slikt skulle få så mye oppmerksomhet. Dette blir for meg ett minne og en opplevelse for livet! Jeg husker så godt første gang Totilas og Edward Gal slo rekord, for siden da har jeg ønsket meg en hest med Totilas i linjene sine. Den dag i dag får jeg fortsatt gåsehud av å se filmer av de to! Dreamteam! Da er det ekstremt gøy å tenke på at jeg har klart å oppnå en av mine drømmer! Det blir en spennende tid og vei videre!

(Faktisk nådde historien til Verona helt til Sverige, det er helt ubeskrivelig for meg!😳)

https://ridenews.se/nyhet/stoet-kom-for-inseminering-fodde-ett-fol-inom-ett-dygn/

 

 

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *